Lysfest og Fællesspisning 31. januar 2016

KyndelmisseFællesspisning søndag 31. januar 2016 kl. 12.00
Så er det tid til et lille fællesspisning arrangement. Det foregår søndag den 31. januar kl. 12.00 i Vodder IdrætsCenter, Sportsvej 3, 6780 Skærbæk

Pris: Voksne 50 kr.  - Børn 25 kr.

Tilmelding og betaling hos Let-køb Frifelt, Hedebovej 2, Frifelt senest 29.01.2016.

Yderligere information fås ved henvendelse til Merethe Juul Thysen tlf. 20285668 eller Sanne Møller tlf. 61756852.

Lysfest kl. 10.30
Inden fællesspisningen er der kyndelmisse gudstjenesten i Vodder Kirke kl .10.30.

Vidste du ?
Kyndelmisse falder hvert år den 2. februar. Kyndelmisse er en fordanskning af det latinske candalarum misa, der betyder lysenes messe. Det er en katolsk højtid, som man blev ved med at fejre i Danmark til længe efter, dagen blev afskaffet som fridag i 1770.

Historisk set er kyndelmisse blevet markeret som dagen, hvor halvdelen af vinterhalvåret mellem den 1. november og den 1. maj er gået. Men kirkeligt set er det dagen for Marias renselse, hvor hun tog den 40 dage gamle Jesus med i det jødiske tempel. Ifølge Bibelen ser den gamle mand Simeon ham her og kalder ham ”et lys til åbenbaring for hedninge”.

I den katolske kirke bliver kyndelmissen fejret med lysprocessioner, hvor man indvier alle de lys, som skal bruges i kirken i løbet af året